Een campagneposter van de Rotterdamse VVD heeft voor flink wat ophef gezorgd. Pijnpunt is de tekst 'In Rotterdam spreken we Nederlands'. 

De posters hangen sinds donderdag in de Maasstad en maakte vrijwel direct veel los. Ook in eigen VVD-kringen klinkt afkeuring.  "In Wormerland is iedereen welkom", twitterde de plaatselijke VVD-lijsttrekker Rob Berkhout. "Zeg collega's, zijn jullie wel goed bij je hoofd?", gaat Berkhout verder

De VVD provoceert, stelt Aydin Peksert, de nummer twee van de plaatselijke moslimpartij Nida vrijdag in het AD."Uiteraard geniet Nederlands de voorkeur, maar gun mensen de ruimte om zich te uiten in de taal die hen het beste past. Dit is weer zo'n voorbeeld van oude politiek die burgers voorschrijft hoe zij zich moeten gedragen." 

De VVD Rotterdam heeft geen spijt en wilde met een 'prikkelende' slogan een discussie uitlokken. "We accepteren niet dat mensen in hun isolement blijven zitten omdat taal een niet te nemen horde is", is te lezen in een verklaring op de website van de partij.

"Mensen die integreren in onze samenleving, die laten zien dat ze er deel van willen uitmaken en voor zichzelf willen zorgen, krijgen in Rotterdam alle gelegenheid om een mooi leven op te bouwen."

Opmerkelijke verkiezingsuiting gezien in uw buurt? Laat het ons zien via NUfoto.