BREDA - Tussen de 100 en 150 supporters van de Bredase voetbalclub NAC hebben zaterdagavond na afloop van de verloren thuiswedstrijd tegen NEC voor grote problemen gezorgd. Zij belaagden 300 supporters van de club uit Nijmegen die in bussen zaten te wachten op hun terugreis. De Mobiele Eenheid (ME) wist te voorkomen dat ze de fans te lijf gingen en voerde enkele charges uit.

Daarna verschansten de aanhangers van de Bredase club zich op het parkeerterrein naast het stadion tussen honderden auto's. Van daaraf bekogelden zij de politie met stenen. Ook trokken zij hekken en een toegangspoort bij de bijvelden om en vernielden tientallen geparkeerde auto's.

De politie arresteerde vijf NAC-aanhangers voor openlijke geweldpleging en verzet. Vijf jongeren werden op het NS-station opgepakt, omdat zij in de buurt van het NAC-stadion grote etalageruiten hadden ingegooid.

Alle tien de arrestanten zijn in verzekering gesteld. De officier van justitie beslist of zij voor de rechter moeten komen. Hen staat een stadionverbod te wachten.