BRUSSEL/GHESLIGHIEN - De gasexplosie van vrijdag in het Waalse Gheslighien heeft een zestiende dodelijk slachtoffer geëist. Zaterdag is een al uren in levensgevaar verkerende zwaargewonde aan zijn ernstige verbrandingen overleden. Dat heeft de Vlaamse publieke radiozender VRT zaterdagmiddag gemeld.

Nog drie gewonden verkeren in levensgevaar. In ziekenhuizen in België en Noord-Frankrijk liggen verder nog een kleine 120 gewonden. Het Rode Kruis heeft vrijdag en zaterdag in Doornik en diverse andere plaatsen in Wallonië overigens 350 tot 400 zakjes bloed ingezameld. Direct na de ramp ontstond er vrijdagochtend een tekort aan donorbloed, omdat onmiddellijk 250 zakjes bloed nodig waren.

Koning Albert

De Belgische koning Albert II heeft zaterdagochtend een bezoek gebracht aan het industrieterrein in het Waalse Gheslinghien, waar vrijdag bij een gasontploffing vijftien personen om het leven kwamen.

Na een korte rondleiding op het terrein ging de vorst naar het nabijgelegen Ath. Daar sprak hij met nabestaanden van de slachtoffers. Hij ontmoette ook enkele reddingswerkers, die hij bedankte voor hun inzet.

De brandweer van Ath en diverse korpsen uit de omgeving hebben de hele nacht nog nageblust op het terrein. De politie zoekt nog steeds de lichamen van drie vermiste brandweerlieden.