CARACAS/HAVANNA - De vrijdag afgezette Venezolaanse president Hugo Chávez is zaterdag van de militaire basis Fuerte Tiuna bij Caracas overgebracht naar de marinebasis Turiamo, zo'n honderd kilometer van de hoofdstad aan de Caribische kust. Dit heeft een voormalig medewerker van het ex-staatshoofd zaterdagmiddag meegedeeld.

"Ik ben bang dat ze hem gaan vermoorden", zei de man, een voormalig medewerker van de presidentiële persdienst.

Chávez' dochter Marma Gabriela sprak eerder op de dag ook al haar bezorgdheid uit. Zij zei tegen de Cubaanse televisie niet te weten waar haar vader was, en dat zij had gehoord dat hij naar een geheim gehouden plaats was gebracht. Marma Gabriela Chávez bevindt zich nog in Venezuela.

Volgens zijn dochter is de ex-president per helikopter vanuit de legerbasis bij de hoofdstad Caracas naar elders overgebracht. Zij vertelde daarover te zijn ingelicht door militairen die veel ophebben met haar vader.

Chávez' dochter zei verder dat haar vader helemaal niet is afgetreden, maar dat hij door militairen is gearresteerd. "In het land is een extreemrechtse regering geïnstalleerd. Alles wat die zegt, is gelogen. Zij zijn op zoek naar leden van de regering-Chávez, die zij willen arresteren."

/NIEUWSTijdelijk andere president in Venezuela (video)