ZUUK - De politie heeft in het onderzoek naar de zaak-Zuuk een persoon opgepakt die wordt verdacht van stalking. De inwoners van de Gelderse buurtschap worden sinds enkele jaren geteisterd door brandstichtingen, vernielingen en bedreigingen. De verdachte is mede aangehouden na tips die binnenkwamen nadat de politie foto's van een mogelijke verdachte in de zaak via de media had verspreid.

Het rechercheteam dat het onderzoek doet heeft de verdachte vrijdagochtend aangehouden, meldde de politie. De politie wil in het belang van de privacy van de betrokkene verder niets kwijt over de identiteit van de verdachte.

De politie stelde eerder dat een inwoner van Zuuk aanleiding is voor de misdrijven. Hij werd bedreigd naar aanleiding van problemen in de privé-sfeer. Ook mensen in zijn omgeving kregen dreigementen. De politie beschikte sinds mei over enkele vage foto's van een verdacht persoon. Na verspreiding van de beelden kwamen vijftig tips binnen, waarvan meerdere wezen in de richting van de persoon die vrijdag is opgepakt.

Bij het doorzoeken van de woning van de verdachte stuitte de politie op een hennepkwekerij. Tachtig hennepplanten zijn door de politie vernietigd. Het verdere onderzoek in de zaak loopt nog.