ROTTERDAM - Een schietpartij zaterdagochtend vroeg op straat in Rotterdam-Zuid heeft het leven gekost aan twee mannen. Een derde man raakte ernstig gewond, hij is overgebracht naar het Dijkzigt-ziekenhuis. Dat heeft een woordvoerder van de politie meegedeeld.

De schietpartij gebeurde rond 02.15 uur vlakbij een snackbar aan de Hillelaan in Rotterdam-Zuid. Volgens een politiewoordvoerder zaterdagochtend ging aan de schietpartij vermoedelijk een ruzie in een horecagelegenheid vooraf. Die ruzie verplaatste zich naar buiten waar de wapens werden getrokken. Een van de slachtoffers zag nog kans de snackbar in te lopen, maar daar overleed hij. De beide anderen werden op straat gevonden. Daar werden ook twee vuurwapens ontdekt.

Kort na de schietpartij werden drie verdachten in een auto aangehouden. Het gaat om twee vrouwen van 26 en 29 jaar en een man van 24. Ze komen allemaal uit Rotterdam. Ook het gewonde slachtoffer is een 27-jarige Rotterdammer. De identiteit van de twee doden is nog niet bekend.