AMSTERDAM - Minister Tineke Netelenbos is onlangs op pijnlijke wijze het slachtoffer geworden van haar eigen beleid, zo schrijft de Telegraaf. Na een vermoeide buitenlandse dienstreis arriveerde zij per Fokker-50 van de Koninklijke Luchtmacht 's nachts op het Rotterdamse vliegveld Zestienhoven.
Telegraaf

Toen ze zou landen stond haar chauffeur al met draaiende motor op haar te wachten.

Per 1 november 2001 geldt op Zestienhoven een nachtelijk vliegverbod van 23.00 tot 07.00 uur voor alle vliegtuigen met negentien of meer stoelen om de geluidsoverlast te beperken. Een regeling die zij zelf heeft ingevoerd.

"De minister liet de verkeerstoren via haar piloot weten dat slechts enkele stoelen van de Fokker-50 waren bezet en dat ze toestemming vroeg om te landen," aldus functionarissen van het vliegveld in de Telegraaf.

Helaas voor de minister mocht het vliegtuig niet landen. De Fokker-50 moest uitwijken naar Schiphol van de verkeersleiding. De chauffeur van de minister racete toen naar het Amsterdamse vliegveld.

"Ze was pisnijdig," zo glimlacht een functionaris van Zestienhoven volgens de krant. "Ze kent haar eigen regeling niet."