RIO DE JANEIRO - In het Brazilaanse stadje Bocaiuva do Sul wordt een landingsplaats voor UFO's gebouwd, waarvoor de plannen in overleg met buitenaardse wezens tot stand zijn gekomen. Dit heeft de burgemeester van Bocaiuva do Sul, Elcio Berti, vrijdag (plaatselijke tijd) gezegd in een vraaggesprek met het Franse persbureau AFP.

Volgens Berti is er vier jaar onderhandeld over het project. De buitenaardse wezens hebben hem toestemming gegeven het project vrijdag bekend te maken, op de 131e verjaardag van de stichting van Bocaiuva do Sul.

Volgens de burgemeester is het de eerste keer dat buitenaardse wezens meebetalen aan de aanleg op aarde van een landingsplaats voor UFO's. De totale kosten zijn nog niet bekend. Het project heeft de naam MXT1L2W, is rond en beslaat een oppervlakte van 30.000 vierkante meter.

Berti heeft zich in zijn contacten met de buitenaardse wezens gehypnotiseerd gevoeld. "Zij praten weinig", zegt Berti over de ET's.

In november moet de 'ufopoort' klaar zijn om de eerste buitenaardse wezens te laten landen. De burgemeester wil ondertussen werk maken van de verbetering van de infrastructuur van het stadje om de vele toeristen te kunnen verwelkomen. Bocaiuva do Sul, met zijn 12.000 inwoners, is een van de armste gemeentes in de Braziliaanse deelstaat Paraná.