MAASTRICHT - Justitie ziet af van een strafrechtelijk onderzoek naar het ongeval eind maart in Kerkrade, waarbij een jongetje in een diepe afwateringspijp viel. Dat heeft de politie Limburg Zuid vrijdag bekendgemaakt.

Op de vijftien meter diepe buis zat tot kort voor het ongeval een PVC-deksel. Dat deksel zat vast met lijm en schroeven en lag ongeveer vijftien centimeter onder het maaiveld.

Onderzoek heeft uitgewezen dat het deksel enkele dagen voor het ongeval moet zijn beschadigd. Waarschijnlijk gebeurde dat tijdens werkzaamheden, die werden uitgevoerd door een aantal bedrijven. Door de beschadiging kon het deksel losraken.

De buis was daardoor aan de bovenkant open, waardoor het zesjarige jongetje erin kon vallen. Na een urenlange reddingsoperatie kon hij levend naar boven worden gehaald.

Het is volgens de politie niet meer te achterhalen wie precies verantwoordelijk was voor de beschadiging van het deksel. Daarom heeft het geen zin om justitie een strafrechtelijk onderzoek te laten uitvoeren, zegt de politie.

/NIEUWSStrafrechtelijk onderzoek naar oorzaak open rioolpijp