TEL AVIV - De Israëlische premier Ariel Sharon heeft de Franse president Jacques Chirac geprezen om diens strijd tegen het groeiende antisemitisme in Frankrijk. Sharon deed dat bij de ontvangst van 200 Frans-joodse immigranten op vliegveld Ben Gurion bij Tel Aviv.

"We hebben de laatste paar jaar een nieuwe uitbraak van antisemitisme gezien en we waarderen de strijd van Jacques Chirac en diens regering tegen dat antisemitisme zeer", aldus Sharon.

Ontvluchten

Sharon wil dat andere landen hier een voorbeeld aan nemen. Volgens de premier moeten joden naar Israël komen als ze het als hun thuisland zien en niet om antisemitisme te ontvluchten.

Sharon haalde zich ruim een week geleden de woede van Chirac op de hals nadat hij had gezegd dat alle Franse joden naar Israël moeten verhuizen, omdat ze door een "onstuimig antisemitisme" niet langer veilig zouden zijn. Sharon was daarop niet langer welkom in Frankrijk.

Frankrijk heeft de grootste joodse bevolkingsgroep (circa .000) in Europa. De laatste jaren is het aantal antisemitische incidenten, vooral door moslimjongeren, dramatisch gestegen.