EINDHOVEN - De politie heeft met de aanhouding van vijf mannen en een vrouw ruim honderd inbraken en insluipingen opgelost. Dat heeft een woordvoerder van het Bovenregionaal Recherche Team Zuid-Nederland woensdag bekendgemaakt.

Het zestal pleegde in wissellende samenstelling inbraken in Zuid-Nederland. Vooral vrijstaande woningen en bedrijven in buitengebieden waren het doelwit.

Bende

De bende heeft voor enkele honderdduizenden euro's aan geld en sieraden buitgemaakt. De politie was al een half jaar bezig met het onderzoek naar de inbraken.

Dinsdagmiddag werden een 30-jarige dakloze man en een 18-jarige vrouw uit Veldhoven op heterdaad betrapt bij een woninginbraak in Sterksel.

Kleding

Zij hadden gestolen spullen bij zich, die ze eerder op de dag hadden buitgemaakt in Gastel. Bovendien droeg een van de verdachten kledingstukken die afkomstig waren van een inbraak in Noord-Limburg.

Woensdagochtend werden drie mannen in Heythuysen eveneens op heterdaad betrapt bij een inbraak. Het gaat om twee mannen van 56 en 31 jaar uit Veldhoven en om een 39-jarige man uit Best. Diezelfde dag werd in een pand in Eindhoven ook nog een 47-jarige Eindhovenaar aangehouden.

Vuurwapens

Bij verschillende huiszoekingen werden enkele vuurwapens, een grote hoeveelheid sieraden, kleding, tienduizenden euro's contant geld, beeld- en geluidsapparatuur, een caravan, twee scooters en enkele auto's inbeslaggenomen. De politie sluit niet uit dat er nog meer verdachten worden aangehouden.