HEERLEN - "Gevraagd: medewerkster seksclub/bordeel, die zich uit vrije wil ter beschikking stelt om bedrijfsmatig seksuele handelingen te verrichten. Minimale opleiding: mavo. Ervaring niet nodig." Geen functieomschrijving bij een vacature die je onder de kop "Is dit jouw baan?" op een officieel bord in de hal van het arbeidsbureau verwacht.

Toch prijkt het sinds kort wel degelijk tussen de borden voor bloembinders en glazenwassers bij het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) in Heerlen. Het CWI zoekt een prostituee en een gastvrouw voor een Zuid-Limburgse seksclub.

Volgens consulent Rob Reynders van het CWI in Heerlen is de prostituee belast met de uitvoering van het oudste beroep ter wereld, terwijl de gastvrouw bezoekers ontvangt, een drankje aanbiedt en uitlegt hoe de gang van zaken is.

Profielschets

De profielschets voor de vacature prostituee gaat verder: "Sollicitanten kunnen vier keer per jaar medisch worden getest, ze hebben het recht klanten te weigeren en kunnen vooraf aangeven of ze oraal, vaginaal en/of anaal willen vrijen. Dat alles met/zonder zoenen of condoom."

De seksclubeigenaar uit Kerkrade plaatste deze vacature via een uitzendbureau bij het CWI, omdat het aantal beschikbare dames terugloopt nu ze niet meer uit het voormalige Oostblok mogen worden gehaald.

Arbeidsvoorwaarden

De prostituee mag rekenen op een vaste baan met een nettoloon van 1600 euro in de maand ongeacht het aantal klanten en exclusief toeslagen voor 'bijzondere prestaties'. Tevens wordt de aankomende prostituee vakantiegeld, reiskosten, vier maal per jaar medische zorg en ziekengeld in het vooruitzicht gesteld. Overuren worden ook uitbetaald.

Consulent Rob Reynders zegt overigens dat hij niet actief gaat bemiddelen voor de vacature in zijn kaartenbak. "Het lijkt me geen goed idee een werkzoekende dame te vragen om prostituee te worden, tenzij ik vooraf een goede verzekering voor mijn tandarts afsluit", zegt Reynders.

Ondubbelzinnig

Volgens de consulent was het niet makkelijk om de tekst voor de vacature op te stellen. "De tekst moest ondubbelzinnig zijn, en mocht niet aanstootgevend overkomen. Vandaar dat we het in de functieomschrijving over een 'medewerkster' hebben, maar we zoeken wel degelijk een prostituee."

Hij zegt verder dat bij het CWI in Heerlen tot nog toe geen vrouwen als werkloos prostituee zijn ingeschreven. Voor de vacature van gastvrouw heeft zich inmiddels een sollicitante gemeld.