BAQUBA - Een aanslag bij een politiebureau in deIraakse stad Baquba heeft woensdag zeker 51 mensenlevens geëist.Dat heeft het Iraakse ministerie van Volksgezondheid gemeld. Veletientallen mensen raakten gewond.

"Op dit moment weten we dat er 51 doden zijn gevallen enveertig mensen gewond zijn geraakt, maar we verwachten dat hetdodental nog oploopt", zei een ambtenaar van het ministerie. Hijvoegde eraan toe dat de explosie 21 mensen doodde die in een buszaten. De overige dertig bevonden zich op straat.

Volgens een Amerikaanse legerwoordvoerder was het eenzelfmoordaanslag en zaten de explosieven in een minibus. Op hetmoment dat die ontplofte, hadden zich veel jongeren verzameld voorhet gebouw om zich aan te melden voor een baan bij de politie. Hetpolitiebureau staat bij een markt. Ook passeerde op het moment vande explosie een bus, liet een politiewoordvoerder weten.

Bomaanslagen

Baquba is afgelopen jaar vaak getroffen door bomaanslagen. Veeldaarvan waren gericht tegen de Iraakse politie en de NationaleGarde, die het Iraakse verzet beschouwt als collaborateurs van deVerenigde Staten en buitenlandse troepen in het land.