BRUSSEL - Michel Nihoul, medeveroordeelde in de zaak-Dutroux,zal zich toch donderdag moeten melden bij de gevangenis van Bruggeom een celstraf van vijf jaar uit te zitten. Dat heeft de rechtbankvan Brussel dinsdag in kort geding bepaald. Nihoul kreeg in hetverlengde van de zaak-Dutroux vijf jaar celstraf voor mensen- endrugshandel. Hij werd niet veroordeeld voor medeplichtigheid aan deontvoering van minderjarigen.

Wegens zijn zwakke gezondheid vroegen de advocaten van Nihoulbij de Belgische koning Albert om gratie. De uitspraak daarover kannog enige tijd op zich laten wachten. Justitie oordeelde dat Nihoulin de tussentijd gewoon de cel in moet. Hij dient zich te meldenbij de gevangenis van Brugge, vlakbij zijn woonplaats Zeebrugge.

De raadslieden van de omstreden Brusselse zakenman vroegen inkort geding nog om uitstel. De rechter oordeelde dinsdag echter dathij in deze zaak niet bevoegd is, waardoor Nihoul gewoon donderdagnaar de gevangenis moet. Bij goed gedrag zal Nihoul overigens nietde volle vijf jaar uit moeten zitten, maar over enkele jaren alvrij kunnen komen.