JENIN/RAMALLAH - In Jenin hebben de laatste Palestijnse strijders die in het vluchtelingenkamp waren ingesloten zich donderdag overgegeven aan het Israëlische leger. Het Israëlische leger heeft in het vluchtelingenkamp honderden Palestijnen gedood.

Met de overgave van de Palestijnse strijders is het tot nu toe hevigste Palestijnse verzet sinds de Israëlische invallen op de Westelijke Jordaanoever gebroken. Ooggetuigen beschuldigen Israëlische soldaten ervan strijders die zich wilden overgeven te hebben doodgeschoten. Verder zouden Israëlische bulldozers mensen hebben platgewalst die in huizen zaten die tegen de vlakte gingen.

De Palestijnse Autoriteit heeft de Verenigde Naties en andere internationale organisaties gevraagd de "oorlogsmisdaden" en "slachtpartijen" in Jenin te onderzoeken.

Het Israëlische leger heeft in het vluchtelingenkamp honderden Palestijnen gedood. Dit verklaarde de chef van de legervoorlichting, generaal Kitrey, vrijdagochtend op de Israëlische legerradio. Bij de strijd in Jenin zijn de afgelopen dagen zeker dertien Israëlische militairen om het leven gekomen. De VN-vluchtelingenorganisatie in de bezette gebieden, UNRWA, meldt dat er in Jenin zo'n 3000 vrouwen en kinderen dakloos zijn geworden.

/DOSSIERMidden-Oosten