SYDNEY - De luchthaven van de Australische stadSydney heeft dinsdag noodmaatregelen genomen toen een vliegtuig vande Amerikaanse maatschappij United Airlines als gevolg van eenbedreigende situatie naar Sydney moest terugkeren. Het toestel, eenBoeing 747 met 246 passagiers en achttien bemanningsleden aanboord, was al anderhalf uur op weg naar Los Angeles toen hetrechtsomkeert maakte.

Bekijk video:
Modem/ Breedband

Een woordvoerder van United Airlines zei dat de piloot hadbesloten terug te keren "toen aan boord een voorwerp werdaangetroffen dat leidde tot verdenkingen op veiligheidsgebied".Het ging om een briefje dat in het vliegtuig werd gevonden, deeldehet Australische ministerie van Transport mee. De noodsituatiebetrof volgens een woordvoerder van Transport een "gepercipieerdebomdreiging die te maken had met een briefje dat in het vliegtuigwas gevonden".

Na de landing werd het vliegtuig op de taxibaan enige tijdgeïsoleerd. De inzittenden zijn inmiddels van boord. Zij zijn meteen bus opgehaald en zij zullen hun reis woensdag hervatten, deeldeeen woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij mee. De autoriteitengingen bij het nemen van maatregelen uit van de ernstigst denkbarenoodsituatie.

Daarom werden ook de wegen rond de luchthavenafgesloten en werd het luchtverkeer enige tijd stilgelegd om delanding van het UA-toestel mogelijk te maken. Ambulances enbrandweerwagens stonden klaar.

Geruchten

Wat er aan de hand was, was tot geruime tijd na de landing vanhet toestel op Kingsford Smith Airport niet duidelijk. Allerleigeruchten deden de ronde. Een woordvoerster van de luchthaven wildealleen zeggen dat geruchten als zou iemand de cockpit van de Boeingzijn binnengedrongen 'absoluut onjuist' waren.