NIJKERK - Tussen Putten en Amersfoort hebben maandagavond ruim een uur geen treinen gereden, omdat langs de spoorbaan bij het station van Nijkerk een verdacht pakketje was gevonden. Het ging volgens een woordvoerster van de politie om een tas, die rond acht uur door een voorbijganger werd aangetroffen.

Nadat de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) had vastgesteld dat er geen explosieven in de tas zaten, gaf de politie de sporen weer vrij. De tas bevatte volgens de politie alleen persoonlijke bezittingen. Het station werd na de vondst van de tas afgezet en tussen Amersfoort en Zwolle reden ook geen intercity's.

Reizigers tussen Zwolle en Amersfoort kregen aanvankelijk het advies via Deventer om te reizen. Maar dat verviel vrij snel, omdat het treinverkeer van en naar Zwolle en Deventer werd gestaakt in verband met problemen met de bediening van seinen en wissels. Volgens ProRail Verkeersinformatie kon de treindienstleider niet meer zien waar welke trein reed. De storing heeft ongeveer een half uur geduurd.

Treinreizigers liepen een vertraging op van ongeveer een uur.