BRUSSEL/ANTWERPEN - Bij een verkeersongeluk op de snelweg E19 tussen de Nederlandse grens en Antwerpen zijn maandagmiddag vier jongeren uit Breda en omgeving om het leven gekomen. Dat heeft de verkeerspolitie regio Antwerpen maandagavond meegedeeld.

Over de identiteit van de jongeren staat nog weinig vast. Identificatieteams uit België en Nederland houden zich nog met de zaak bezig. De Belgische politie verwacht op zijn vroegst dinsdagochtend meer over de identiteit te kunnen zeggen. Wel is zeker dat de slachtoffers jonge twintigers zijn.

Het viertal zat in een auto die in de loop van de middag werd geraakt door een vrachtwagen, die op een file botste. De chauffeur van de vrachtwagen raakte zwaargewond.

Even verderop ontstond overigens een tweede ongeluk, waardoor een vrachtwagenchauffeur die op een andere file inreed, eveneens zwaargewond in het ziekenhuis moest worden opgenomen. Beide zware aanrijdingen vonden plaats ter hoogte van Sint-Job-in-'t-Goor, in de richting van Antwerpen.

Als gevolg van de ongevallen werd de snelweg naar Antwerpen gedurende uren afgesloten, hetgeen leidde tot kilometerslange files en langdurige vertragingen. In de richting van Nederland ontstond aan de andere kant van de snelweg vertraging door kijkfiles. De politie verwacht de snelweg tegen 22.00 uur weer open te kunnen stellen. Het verkeer werd maandagavond grotendeels omgeleid via Bergen op Zoom.