JAKARTA - In het gebouw van de Indonesische kiescommissieheeft maandagochtend een explosie plaatsgevonden, vlak voordat deofficiële uitslagen van de eerste ronde van depresidentsverkiezingen bekend zouden worden gemaakt. DeIndonesische politie heeft het gebouw in de hoofdstad Jakartaontruimd.

De commandant van de politie van Jakarta zei dat een half uurvoor de ontploffing een waarschuwing was binnengekomen. De explosiewas volgens hem niet krachtig, "meer een soort rotje". Niemandraakte gewond.

Stemmen

Het tellen van de stemmen is rond kwart voor zes 's middags(plaatselijke tijd, kwart voor elf 's ochtends Nederlandse tijd)hervat. De kiescommissie hoopt het tellen voor het vallen van deavond te hebben afgerond.

Naar verwachting maakt de kiescommissie bekend dat deex-generaal en voormalig veiligheidsminister Susilo BambangYudhoyono de eerste ronde van de verkiezingen heeft gewonnen. Hijzou tijdens de tweede ronde van de verkiezingen in september destrijd moeten opnemen tegen de huidige president, MegawatiSoekarnoputri.