ANKARA - Voor de tweede keer in vier dagen is in Turkije een ernstig treinongeluk gebeurd. Vijftien personen kwamen om het leven toen zondag een passagierstrein tegen een minibusje botste in de West-Turkse provincie Aydin. Zeker vijf mensen raakten gewond. Alle slachtoffers waren inzittenden van het busje, meldde het persbureau Anatolië.

Het ongeluk gebeurde op een gelijkvloerse spoorwegovergang op het traject van Aydin naar de westelijke kustplaats Izmir. Donderdag ontspoorde in het noordwesten van het land een sneltrein op het kort daarvoor in gebruik genomen traject Istanbul-Ankara. Daardoor vielen 37 doden en 81 gewonden. De machinisten en de conducteur van deze trein zijn aangehouden op verdenking van dood door schuld, meldden de Turkse media zondag.

Volgens sommigen reed de trein bijna 120 kilometer per uur in plaats van de toegestane 80 kilometer per uur. Maar volgens de spoorwegvoorschriften zou 130 kilometer het maximum zijn, meldden andere bronnen. Minister Yildirim van Verkeer heeft Duitse experts gevraagd onderzoek te doen naar de oorzaak van het ongeluk.