GRONINGEN - De politie heeft zondagochtend in Groningen twee jongens aangehouden die te voet op de vlucht sloegen nadat ze voor de ogen van een agent van een fiets waren gevallen. De fiets bleek gestolen en was eigendom van een potloodventer, aldus de politie zondag.

De jongens, zestien en achttien jaar oud, gingen op de Grote Markt onderuit toen ze plots een klapband kregen. De agent die het schouwspel aanzag had al snel door dat er iets niet in de haak was toen de jongens de fiets lieten liggen en wegrenden, vooral toen er op dat moment een man aan kwam rennen die beweerde dat zijn fiets was gestolen. Na een korte achtervolging wist de agent de jongens aan te houden, waarna hij ze naar het bureau bracht.

Daar verklaarden de jongens dat ze de eigenaar van de fiets een poets wilden bakken omdat hij hen een oneerbaar voorstel had gedaan en hen vroeg met hem mee naar huis te gaan. Daarbij zou hij zijn geslachtsdeel uit zijn broek hebben gehaald. Op dat moment pikten ze de fiets van de man en gingen er vandoor. De jongens zijn direct na verhoor weer vrijgelaten.