DEN HAAG - Voor de vierde achtereenvolgende week heeft het vakantieverkeer vrijdagmiddag opnieuw tot files op de snelwegen geleid. Ook de scholen in de laatste regio, het zuiden van het land, zijn nu dicht. Bovendien is in het noorden de bouwvak begonnen. Van grote problemen was echter geen sprake.

Aan het eind van de middag namen de files razendsnel af. Volgens een woordvoerder van de ANWB stond er rond 17.00 uur meer dan de helft minder dan in een normale vrijdagmiddagspits. Dat komt vooral omdat het in de Randstad, op de wegen rond Amsterdam, Den Haag en Rotterdam, uitermate rustig is.

Eerder op de middag was het vooral druk op de A2 (Utrecht - Den Bosch) in beide richtingen. Ook op de A50 (Arnhem - Oss) stonden files door een combinatie van automobilisten die naar de Vierdaagse in Nijmegen wilden en vakantieverkeer.

Drukte door vakantiegangers was verder te merken op de wegen rond de Veluwe, zoals de A28 van Amersfoort naar Assen, de Friese meren en Zeeland. Het verkeer op de N62 door de Westerscheldetunnel richting het noorden ondervond volgens de ANWB enige hinder omdat de signalering niet goed werkte. Daardoor werd het verkeer mondjesmaat door de tunnel geleid.