MAASTRICHT - Bewoners van het Maastrichtse woonwagenkamp De Vinkenslag hebben zich woensdag met geweld verzet tegen de ontmanteling van drie hennepkwekerijen op het kamp. Na overleg met de bewoners kon de politie de kwekerijen met 8000 hennepplanten alsnog in beslag nemen. De oogst werd volgens de politie vernietigd.

De zestig politieagenten namen verder lampen, afzuiginstallaties, ventilatoren, transformatoren, koolstoffilters en bemestingsmiddelen in beslag. Er zijn geen aanhoudingen verricht, maar de eigenaren van de loodsen waarin de hennepkwekerijen zich bevonden, staat een proces-verbaal te wachten.

Vliegveld Maastricht Aachen Airport sloot op verzoek van de politie in de loop van de woensdag tijdelijk het luchtruim voor helikopters boven het kamp. Agenten dreigden in het nauw te raken toen een helikopter boven het kamp de gemoederen hoog deed oplopen.

Die helikopter had niets met de actie van doen, maar bleek achteraf een controle uit te voeren naar in Zuid-Limburg aanwezige pijpleidingen.