FALLUJAH - De Amerikaanse strijdkrachten in Irak hebben vrijdag een luchtaanval uitgevoerd op een mogelijke schuilplaats van Abu Musab al-Zarqawi. Al-Zarqawi wordt gezien als de belangrijkste man van het terreurnetwerk al-Qaeda in Irak.

De Amerikanen vielen in de vroege ochtend een woning in Fallujah aan, waar tien tot twaalf mensen zich ophielden in de tuin. "De anti-Iraakse strijders zijn geraakt in de tuin van een huis, het huis is intact gebleven", aldus een verklaring van het Amerikaanse leger.

Onduidelijk is of de luchtaanval levens heeft gekost. Een ziekenhuis in Fallujah meldde dat daar na de operatie vijf gewonden zijn binnen gebracht, onder wie twee kinderen.

De Amerikanen hebben naar eigen zeggen in de afgelopen maand zeven keer een aanval uitgevoerd op de opstandelingen die aan de zijde van al-Zarqawi strijden. De aanvallen vonden meestal plaats in en rond de wijk al-Shuhada in Fallujah. Vijf dagen geleden kostte een dergelijke operatie aan elf mensen het leven en raakten zeven mensen gewond.

Al-Zarqawi wordt verantwoordelijk gehouden voor een reeks bloedige aanslagen in Irak. De Verenigde Staten hebben de beloning voor zijn arrestatie vastgesteld op 25 miljoen dollar.