NIJMEGEN - De gladiolen zijn vrijdagmiddag in Nijmegen niet aan te slepen tijdens de intocht van de 88ste Vierdaagse. Elke wandelaar die via de 'Via Gladiola' de stad binnenloopt, heeft minimaal één exemplaar van de langwerpige bloem in de hand. Sommige wandelaars dragen meerdere bossen mee en lijden zichtbaar onder het extra gewicht. De aanmoedigingen van de tienduizenden toeschouwers doen een hoop goed.

"De wandelaars trekken op vrijdag altijd op vleugels Nijmegen binnen'', aldus W. Jansen, marsleider van de Vierdaagse. De laatste etappe liet in het verleden inderdaad altijd een gering aantal uitvallers zien. Toch is de opluchting bij veel wandelaars groot als de finish aan de Wedren eenmaal is bereikt. Na afmelding ontvangen de lopers een Vierdaagsekruisje. Deelnemers die minder dan de vereiste afstand hebben gelopen, krijgen een diploma.

Van de 44.638 wandelaars die dinsdag aan de Vierdaagse begonnen, waren er donderdagavond nog 40.176 over. Met name woensdag was een zware dag. Toen vielen 2.339 wandelaars uit.