WASHINGTON - Veiligheidsfunctionarissen op het vliegveld van Washington hebben op 11 september 2001 vier van de vijf kapers van het toestel dat even later zou neerstorten op het Pentagon, aan een nadere controle onderworpen. Dat valt te zien op video-opnamen van een beveiligingscamera die woensdagavond zijn uitgezonden door CNN en ABC.

Bekijk video:
Modem/ Breedband

De beelden zijn wazig, maar toch valt te zien hoe de mannen apart van elkaar op hun gemak door de veiligheidscontrole lopen en hun bagage op het röntgenapparaat leggen.


De twee kapers voorop (met blauw en wit shirt) stapten even later in vlucht 77 en lieten het vliegtuig neerstorten in het Pentagon

In zeker twee gevallen ging wel het alarm af toen zij langs de metaaldetector liepen. Maar na een nadere controle met een handmetaaldetector mochten zij doorlopen. Zeker bij een kaper werd de handbagage doorzocht.

Vermoedelijk hadden de mannen papiermessen bij zich, die voor 11 september legaal waren. Deze messen zijn waarschijnlijk gebruikt om de vliegtuigbemanning te overmeesteren.

Zij gingen aan boord van vlucht 77 van American Airlines, die zij lieten neerstorten op het Pentagon. Alle 64 mensen aan boord en mensen in het Pentagon kwamen daarbij om het leven.

LINK
Bekijk video van de kapers op cbsnews.com