NEW YORK - Amerikaanse militairen en hun familieleden kunnen gratis plastisch-chirurgische ingrepen laten uitvoeren, waaronder borstvergroting en liposuctie. Dat meldt het tijdschrift The New Yorker in de editie van 26 juli.

Volgens het blad komen alle militairen die ontevreden zijn over hun uiterlijk in aanmerking voor behandeling. Wel moeten ze hun superieuren er vrij voor vragen.

Het Amerikaanse leger probeert al lange tijd personeel te krijgen met de slogan "Be all you can be" (ben wat je kan zijn). Volgens de New Yorker wordt deze leus met de mogelijkheid van plastische chirurgie wel erg letterlijk opgevat.

"Iedereen die een uniform draagt, komt in aanmerking", aldus Bob Lyons, het hoofd van de afdeling plastische chirurgie van het Brook Army Medical Center in San Antonio.

Tussen 2000 en 2003 hebben de legerartsen al 496 borstvergrotingen uitgevoerd en 1361 liposucties om overtollig lichaamsvet weg te halen. Bijkomend voordeel voor het leger: De legerartsen worden in de gelegenheid gesteld om ervaring op te doen.