KRAGGENBURG - De huurder van de 'seksloods' in Kraggenburg moet binnen twee weken zijn vertrokken. Ook moet het pand worden ontruimd. Dat heeft de rechter in Lelystad woensdag bepaald. In de loods zijn volgens justitie vrouwen gegijzeld, verkracht en gedwongen tot seks met dieren.

De 46-jarige huurder E. van E. uit Rotterdam had geweigerd vrijwillig te vertrekken. De eigenaar van de loods G. Tissingh was daarom naar de rechter gestapt om in kort geding ontbinding van de huurovereenkomst te eisen. Hij wist niks van de praktijken en werd na de onthullingen over dierenporno in de loods overspoeld door ramptoeristen en journalisten.

SM-activiteiten

Volgens de rechter is een snelle ontruiming gerechtvaardigd,omdat Van E. zich niet als goed huurder heeft gedragen.Loodseigenaar Tissingh ging met hem in zee omdat de Rotterdammereen las- en constructiebedrijf had. De SM-activiteiten in de loods,erkend door Van E., vallen niet binnen de grenzen van hethuurcontract, aldus de rechter.

Ook heeft Van E. niet goed beseft, dat Tissingh dezeSM-activiteiten op zijn erf niet zag zitten. Bovendien kan dehuurder alle negatieve uitstraling op de loods en Tissingh wordenaangerekend. Dat er veel mediabelangstelling is gekomen door depolitie-inval en de verdenking van strafbare feiten, ligt in derisicosfeer van Van E., aldus de rechter.

Politie

Als de Rotterdammer weigert om de loods binnen veertien dagen teontruimen, dan mag de eigenaar de politie inschakelen, zo heeft derechter bepaald. Van E. en zijn vier medeverdachten moeten indecember voorkomen bij de strafrechter. Ze worden verdacht vanmeermalen ontvoering, verkrachting, bedreiging en mishandeling vanjonge vrouwen.