GAZA - Het Israëlische leger is in het vluchtelingenkamp van Jenin bezig met het graven van massagraven om te verhullen dat het daar een bloedbad heeft aangericht. Dit stelde de Palestijnse leiding woensdag in een communiqué

Volgens de Palestijnen verzamelen de Israëlische strijdkrachten 'duizenden mannen van vijftien jaar en ouder uit het kamp'. 'Tanks, vliegtuigen en bulldozers verwoesten woningen waarin zich nog mensen bevinden, evenals moskeeën, medische centra en openbare gebouwen', aldus het communiqué. Volgens de Palestijnse leiding wordt er in verschillende delen van het kamp nog 'heldhaftig' verzet geleverd.

Het kamp is sinds vrijdag het toneel van zeer zware gevechten tussen Israëlische militairen en bewoners. Wat zich er precies afspeelt en heeft afgespeeld is nog steeds niet duidelijk omdat de Israëlische strijdkrachten het gebied geheel hebben afgegrendeld. Berichten die desondanks tot de buitenwereld doordringen maken gewag van zeker honderd doden aan Palestijnse zijde en van 23 gesneuvelde Israëlische militairen.

/DOSSIERMidden-Oosten