Dronken passagiers die stennis maken, zijn een geregeld voorkomend fenomeen aan boord van vliegtuigen. De Russische luchtvaartmaatschappij Aeroflot had onlangs echter een primeur: dronken bemanningsleden sloegen een passagier in elkaar.

Volgens een woordvoerder van Aeroflot deed het incident zich voor op een binnenlandse vlucht van Moskou naar de Siberische stad Nizjnevartovsk. De passagier zou hebben opgemerkt dat de stewards die hem bedienden, dronken waren en hun taak niet naar behoren uitvoerden.

Aanval

Hij eiste daarop bediend te worden door nuchtere en bekwame bemanningsleden, aldus de woordvoerder. In plaats van te voldoen aan het verzoek van de passagier, vielen de twee stewards hem aan.

De ellende hield daar niet mee op. De beschonken bemanning van het vliegveld maakte een potje van de bediening van alle passagiers. De Russische krant Izvestia citeerde andere passagiers die vertelden dat de stewards pas anderhalf uur na het opstijgen begonnen met serveren, terwijl de vlucht maar vier uur duurde.

Op de grond

Bovendien belandde de helft van het eten op de grond. Bij het verlaten van het vliegtuig moesten de passagiers door het middenpad dat bezaaid lag met eten, borden en bestek.

Een passagier vertelde dat de man die was aangevallen door stewards het vliegtuig met een blauw oog verliet en zich meteen door een arts moest laten behandelen. Izvestia meldde dat de aangevallen passagier een aanklacht heeft ingediend tegen de bemanning van het vliegtuig.

Onderzoek

De woordvoerder van Aeroflot haastte zich te verklaren dat de bemanning en het vliegtuig waren gehuurd van een andere Russische vliegtuigmaatschappij, Aviaenergo. Aeroflot is een onderzoek begonnen naar het incident.