NIJMEGEN - De regen was dinsdag de grote spelbreker tijdensde eerste etappe van de Nijmeegse Vierdaagse. De deelnemers liepenhet grootste deel van de dag in de regen. De nattigheid leidde bijzeventien wandelaars tot lichte onderkoelingsverschijnselen, melddede organisatie van het wandelevenement.

Bekijk video:
Breedband / Modem

Ondanks de regen was het aantal uitvallers ongeveer even grootals vorig jaar, om precies te zijn 834, aldus de organisatie.In totaal waren dinsdag in alle vroegte 44.638 wandelaars gestart, veertig meer dan de organisatie maandag had berekend.

Betuwe

Inde loop van de ochtend regende het overal op het parcours, dat dewandelaars door de Betuwe voerde. De route deed onder meer Bemmel,Huissen, Arnhem en Elst aan.

In Elst ontstonden opstoppingen doordat veel wandelaars hunparaplu opstaken. "Dat neemt veel ruimte in beslag en dus werd hetdringen geblazen", aldus een woordvoerder. Volgens de marsleidingis een poncho de beste bescherming tegen de regen.

Blaarbehandelingen

De wandelaars die onderkoeld raakten, konden allemaal hun wegvervolgen. De medische diensten verrichtten 650 blaarbehandelingen.Circa 175 wandelaars moesten een arts raadplegen. In de meestegevallen ging het om pijnlijke gewrichten.

De deelnemende militairen kenden geen problemen, meldde eenwoordvoerder van het kamp Heumensoord, waar zij bivakkeren. Van deterreurdreiging die afgelopen weekeinde aan het licht kwam, is ophet kamp niets te merken.