AMSTERDAM - De 12-jarige dochter van Mounir Barsoum die zwaargewond raakte bij de liquidatie van haar vader in Amsterdam-West op 8 juli, is buiten levensgevaar. Zij ligt nog wel in het ziekenhuis, aldus de politie maandag. Het ziet ernaar uit dat zij blijvend letsel zal overhouden aan het schietincident.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De politie heeft nog geen spoor van de daders die de 55-jarige Egyptenaar doodschoten toen hij op de kruising van de Jan van Galenstraat en de Willem de Zwijgerlaan voor het rode stoplicht wachtte. De politie denkt dat de daders Barsoum waarschijnlijk hebben opgewacht in de omgeving van de Markthallen, vlakbij de plek waar een van hen later met een lang vuurwapen van dichtbij meerdere schoten op het slachtoffer afvuurde.

Een uur voor de schietpartij bracht Barsoum een bezoek aan de Markthallen. Bij zijn vertrek werd hij gevolgd door twee mannen op een scooter. Volgens de politie waren beide mannen in het zwart gekleed en droegen ze een zwarte en grijze helm. Het gaat om mannen met een blanke tot licht getinte huidskleur en ouder dan de gemiddelde scooterrijder.