ALKMAAR - Een TPG-beambte in Alkmaar is zondagavond door nog onbekende oorzaak onwel geworden nadat hij een poststuk hadden aangeraakt. De politie meldde zondagavond dat het pakketje geen antrax bevatte. Wat de inhoud wel is, kon de politie nog niet zeggen.

Het poststuk was afkomstig uit een postbus aan de Prinses Julianalaan om de hoek van het Alkmaars Medisch Centrum. Bij het legen hiervan raakte de dienstdoende postbode onwel. Hij was nog wel in staat naar het TPG-distributiecentrum in Alkmaar-Noord te rijden. Daar kwamen nog vier collega's in aanraking met het poststuk, maar raakten niet onwel. De bezorger werd uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht wegens ademhalingsproblemen. Inmiddels is de TPG-beambte weer uit het ziekenhuis ontslagen.

Een monster van de inhoud van de postzak is naar het onderzoeksinstituut ID-Lelystad gestuurd. Het kan nog enkele dagen duren voor bekend welke stof het poststuk bevatte. Een TPG-beambte die na het aanraken van het poststuk onwel naar huis is gegaan, zei dat er gele stof in de postzak zat.

De politie heeft nog geen verklaring voor hetgeen is gebeurd. Het terrein van het distributiecentrum blijft afgezet totdat het sporenonderzoek is afgerond. In het gebouw werden vijf medewerkers van het distributiecentrum tijdelijk afgeschermd van de buitenwereld.