LONDEN - De Britse kindermoordenaar Ian Huntley heeft tegenover zijn ouders toegegeven dat hij in 2002 het 10-jarige meisje Jessica Chapman bewust om het leven heeft gebracht. Dat schrijft de krant Daily Mirror maandag. De conciërge Huntley, die levenslang heeft gekregen wegens de moord op Jessica en haar schoolvriendin Holly Wells, heeft altijd ontkend de meisjes te hebben gedood en zei dat de twee door een ongelukkig toeval zijn omgekomen.

Huntley's vader Kevin zei tegenover de krant niet te weten wat er met Holly is gebeurd. Huntley's ouders hebben maandenlang geprobeerd hun zoon over te halen de ware toedracht uit de doeken te doen.

Beroering

De verdwijning van de meisjes in Soham, Cambridgeshire, zorgde in augustus 2002 voor veel beroering en leidde tot omvangrijke zoekacties. Pas twee weken na de moord werden hun lijkjes gevonden. Hun lichamen waren toen al in zo ver gevorderde staat van ontbinding dat de doodsoorzaak niet meer kon worden vastgesteld.

Een woordvoerder van de politie zei dat alle nieuwe informatie die de Daily Mirror heeft, zal worden onderzocht.

Huntley's voormalige vriendin Maxine Carr, die tot drieënhalf jaar cel was veroordeeld omdat ze de rechtsgang had gehinderd door tegenover de politie te liegen, kwam in mei van dit jaar vervroegd vrij.