AMSTERDAM - De rechtbank in Amsterdam heeft twee voetbalvandalen veroordeeld voor openlijke geweldpleging bij de wedstrijd tussen Ajax 2 en FC Utrecht anderhalve week geleden.

De -jarige M. ten H. uit Krimpen aan de IJssel kreeg acht weken gevangenisstraf, waarvan vier weken voorwaardelijk. De politierechter gaf de 34 jarige G. V. uit Wijk bij Duurstede veertig uur werkstraf en vier weken voorwaardelijk. Beide mannen kregen ook een stadionverbod opgelegd van respectievelijk twee en een jaar.

Tijdens de halve finale van de Amstelcup op 29 maart hield de politie in totaal 110 mensen aan. Drie van hen moesten dinsdag voor de rechter verschijnen voor vernielingen in het stadion. Tijdens de wedstrijd bestormde een groep Ajax-supporters de tribunes naast de vakken van Utrechtsupporters.

De derde verdachte, T. B. uit Huizen, werd vrijgesproken van openlijke geweldpleging. Woensdag moeten negen andere voetbalvandalen voorkomen. Zij worden ervan verdacht de hoofdingang van de Amsterdam ArenA te hebben bestormd na afloop van de wedstrijd.

/NIEUWSReizende supporters mogen niet meer drinken