LONDEN - De Britse politie onderzoekt hoe het mogelijk is dat een geheim anti-terreurplan zoek is geraakt en op straat is beland. Een automobilist heeft de documenten vlakbij de luchthaven Heathrow gevonden en overhandigd aan een journalist van het dagblad The Sun .

Volgens The Sun van maandag staan in het rapport 62 plaatsen aangemerkt vanwaar terroristen een raketaanval zouden kunnen uitvoeren. Vooral een veld bij de luchthaven werd aangemerkt als "een uitstekende plek om een vertrekkend vliegtuig aan te vallen", aldus The Sun.

De documenten zijn gedateerd op 26 juni 2004 en bevatten gedetailleerde informatie over ontsnappingsroutes, evacuatieplannen en wegblokkades, aldus de krant.

Gedetailleerde kaarten en foto's

Het rapport bevat volgens The Sun verder gedetailleerde kaarten en foto's, waaronder satellietopnames van de luchthaven. Ook bevat het geheime informatie over de tijden waarop de politie patrouilles uitvoert en over de inzet van honden en scherpschutters.

De politie bevestigde dat het document is gevonden en inmiddels aan de politie is overhandigd, maar zij wilde niet ingaan op de inhoud ervan. Een woordvoerster wilde niet zeggen of het plan is opgesteld door de speciale anti-terreureenheid SO18 voor de beveiliging van de luchtvaart die is gestationeerd op Heathrow.

De veiligheidsmaatregelen op de luchthaven werden vorig jaar aangescherpt, nadat er inlichtingen waren binnengekomen dat een bende bewapend met een raketwerper een aanval beraamden.