TILBURG - Grolsch introduceert bij wijze van proef bier in een plastic fles. Dat gebeurt medio juni, tijdens het slotweekeinde van Festial Mundial in Tilburg.
Festial Mundial

De petfles, die qua uiterlijk niet veel verschilt van het huidige flesje, is geschikt voor herverwerking en kan tegen een stootje. Het plastic flesje moet het wel stellen zonder de karakteristieke Grolsch-beugel.

Volgens een woordvoerder van Grolsch wordt de plastic fles voorlopig alleen op het festival gebruikt. "Het recyclebare past goed bij de uitstraling van het festival en het is daarom de ideale plek om te testen wat de fles op de Nederlands markt zou kunnen doen", aldus een woordvoerder van Grolsch dinsdag. In Engeland is Grolsch in een plastic fles al in de supermarkt verkrijgbaar.

Heineken

Heineken-bier is tot op dit moment alleen verkrijgbaar in een glazen fles. Een woordvoerder van die brouwerij sluit de komst van een plastic fles niet uit. "Als uit ons onderzoek naar mogelijkheden, vormen en voorkeuren blijkt dat er behoefte is, kunnen we er op inspringen."

Bavaria

Ook de Brabantse brouwer Bavaria kijkt al geruime tijd naar de mogelijkheid om bier in plastic flesjes te lanceren. Het bedrijf heeft dat uitgebreid onderzocht. "We kunnen het op de markt brengen. Het moment van introductie hangt af van definitieve overeenstemming tussen overheid en bedrijfsleven over zwerfafval", aldus Bavaria.