ALKMAAR - Vier TPG-beambten in Alkmaar zijn zondagavond door nog onbekende oorzaak onwel geworden nadat ze een poststuk hadden aangeraakt. Twee van hen zijn uit voorzorg naar het ziekenhuis overgebracht.

Het poststuk was afkomstig uit een postbus in de stad. Bij het legen hiervan raakte de dienstdoende postbode onwel. Hij was nog wel in staat naar het TPG-distributiecentrum in Alkmaar-Noord te rijden. Daar raakten vervolgens ook drie collega's onwel.

Een monster van de inhoud van de postzak is naar het onderzoeksinstituut ID-Lelystad gestuurd. Volgens twee TPG-beambten die buiten het distributiecentrum staan, zijn slechts twee mensen onwel geraakt en niet vier. De politie kan dit nog niet bevestigen. Een TPG-beambte die na het aanraken van het poststuk onwel naar huis zou zijn gegaan, zei dat er gele stof in de postzak zat en dat hij zich niet ziek voelt. Hij mag van de politie echter zijn huis niet verlaten.

De politie heeft nog geen verklaring voor hetgeen is gebeurd. Het terrein van het distributiecentrum is afgezet. In het gebouw zitten nog vijf medewerkers van het distributiecentrum.