FALLUJAH - Bij een Amerikaanse luchtaanval op een huis in de Iraakse stad Fallujah zijn zondag zeker elf Irakezen gedood, onder wie vrouwen en kinderen. Dat heeft een arts in het plaatselijke ziekenhuis gezegd. Zeven mensen raakten gewond.

Het Amerikaanse leger heeft de luchtaanval bevestigd. De Iraakse premier Allawi had er toestemming voor gegeven, aldus een woordvoerder van zijn kantoor.

In de afgelopen twee maanden zijn al enige malen gebouwen gebombardeerd die volgens de Amerikanen militanten verbergen. Dat zouden aanhangers zijn van Abu Musab al-Zarqawi, een handlanger van terroristenleider Osama bin Laden. Volgens het Amerikaanse leger waren 25 personen die banden zouden hebben met al-Zarqawi, zondag het doelwit.

Washington noemt al-Zarqawi 'vijand nummer 1 in Irak'. Zijn groepering heeft een Amerikaanse en een Zuid-Koreaanse gijzelaar onthoofd en meldde vorige week een van de twee Bulgaarse gijzelaars te hebben gedood. Volgens diplomaten is er weinig hoop dat de andere Bulgaar nog leeft.

In Tikrit ontplofte zondagochtend een autobom. Daardoor werd een politieman gedood en raakte een ander gewond.