MAASTRICHT - De gemeente Maastricht heeft zondag de inwoners gewaarschuwd voor loshangende takken die naar beneden kunnen komen. Dat kan vooral zondagmiddag of -avond gebeuren, omdat het KNMI dan opnieuw slecht weer voorspeld heeft, liet de gemeente zondag weten.

Vooral de aan de Belgische grens gelegen wijk Malberg is zaterdag zwaar getroffen door het noodweer. Veel straten zijn bezaaid met omgewaaide bomen en auto's zijn verpletterd. Sommige bomen vielen tegen woningen. De gemeente heeft de doorgaande Brusselseweg tussen de Belgische grens en de Cabergerweg afgesloten voor verkeer omdat die vol bomen en takken ligt en zware takken van nog overeind staande bomen dreigen te vallen. Deze afsluiting duurt zeker de rest van deze dag.

Oost-Maarland, gemeente Eijsden, likt zondag zijn wonden na de windhoos zaterdagavond, waarbij veertien bezoekers van een groot schuttersfeest gewond raakten. Dat gebeurde toen een feesttent het begaf. Vier van hen moesten naar het ziekenhuis, maar zijn inmiddels weer thuis. Het schuttersfeest is afgelast.

In een varkensstal aan de Dijk in het Limburgse Kessel kwamen zaterdagavond driehonderd van de zeshonderd varkens om het leven door een blikseminslag. Daardoor viel de stroom uit en vervolgens het ventilatiesysteem. De varkens zijn gestikt.