AMSTERDAM - De echtgenoot van een vrouw die op 11 september overleed in haar kantoor in het World Trade Center, klaagt luchtvaartmaatschappij American Airlines aan. De man eist meer dan vijftig miljoen dollar schadevergoeding.

Inbegrepen bij de rechtszaak is een claim voor ongedefinieerde schade veroorzaakt door de terreur, pijn, het lijden en de economische schade. Met deze rechtszaak is de man de eerste die een zaak begint namens slachtoffers die zich in de Twin Towers bevonden. De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij heeft nog niet gereageerd.

De advocaat van de man zegt dat het slachtoffer een hoog inkomen genoot met een aanzienlijke levensverzekering. Hierdoor zou haar vermogen ver boven de vergoeding komen van het Slachtoffer Compensatie Fonds

De echtgenoot richt zijn aanklacht op American Airlines en het bedrijf dat de veiligheid verzorgt op het vliegveld Logan Airport in Boston. De man beschuldigt de twee bedrijven van wangedrag en nalatigheid. De man zegt dat de veiligheidsmaatregelen en screeningsystemen onvoldoende werkten zodat verscheidene kapers in staat waren om wapens aan boord te smokkelen.

De luchtvaartmaatschappij kampt sinds de aanslag op 11 september met grote financiële problemen. De BBC bericht hier uitvoerig over op de website