GAZA-STAD - Gewapende mannen hebben in de Gazastrook vijf Franse hulpverleners ontvoerd. Dit is vrijdag van Palestijnse veiligheidsdiensten vernomen.

Volgens andere bronnen gaat het om drie ontvoerde Fransen, twee vrouwen en een oudere man. De groep zat in een restaurant in de stad Khan Younis te eten, toen zij ontvoerd werd. De Fransen zouden zijn opgesloten in het plaatselijke hoofdkwartier van de Rode Halve Maan, het Palestijnse Rode Kruis. De ontvoerders sommeerden de hulpverleners hun gebouw te verlaten.

Het Duitse persbureau DPA meldt op gezag van bronnen bij de Palestijnse veiligheidsdiensten dat vier ontvoerde Fransen zouden zijn vrijgelaten. Het Britse persbureau Reuters meldt dat twee Fransen zouden zijn vrijgelaten. Even later meldde ook het Franse persbureau AFP twee van vijf ontvoerde Fransen zijn vrijgelaten.

Eerder op de dag was de politiechef van Gaza ontvoerd en later weer vrijgelaten. Naar aanleiding van de ontvoeringen stapten vrijdagavond twee leidinggevenden van de Palestijnse veiligheidsdiensten op.