LOS ANGELES - Ratten hebben in een gebouw van de gemeentelijke lijkschouwer in Los Angeles ongeveer tien lijken aangevreten van mensen van wie de identiteit nog niet bekend is. Dat heeft een woordvoerder maandag gezegd.

In een afgelegen grafkelder lagen jarenlang ongeveer zestig lijken opgeslagen van mensen die moeilijk waren te identificeren, terwijl de lijkschouwer op zoek was naar familieleden.

Na de macabere ontdekking in februari zijn inmiddels maatregelen genomen om de ratten uit te roeien, aldus de woordvoerder. Ook probeert de lijkschouwer te voorkomen dat de knaagdieren in de grafkelder terugkeren.

Een grafkelder waar ongeveer driehonderd lijken voor een kortere periode liggen, bleek niet door ratten te zijn bezocht, aldus de zegsman.

De lokale Spaanstalige station KMEX-TV haalde anonieme bronnen aan die zeiden dat honderden lichamen in de grafkelder in staat van ontbinding verkeerden wegens onachtzaamheid.

Maar volgens de woordvoerder waren deze geruchten overdreven en bevonden sommige lijken zich al in staat van ontbinding toen ze werden binnengebracht.