LONDEN - Voor de begrafenis van de Britse koningin-moeder worden dinsdag 25 leden van koninklijke families uit de hele wereld in Londen verwacht. Dit heeft Buckingham Palace laten weten.

Naast koningin Beatrix wordt koning Albert der Belgen in Londen verwacht, evenals koning Juan Carlos van Spanje, koning Carl Gustaf van Zweden, koningin Margrethe van Denemarken en koning Harald van Noorwegen.

Ook de voormalige Bulgaarse koning Simeon II, inmiddels premier van zijn land, komt naar Engeland voor de begrafenis van de Queen Mum, die eind maart op 101-jarige leeftijd overleed.

Presidente Mary McAleese van buurland Ierland zal de koningin-moeder ook de laatste eer bewijzen, evenals oud-president Richard von Weizsäcker van Duitsland en de echtgenote van de Franse president Chirac.

Opnieuw was er ook tijdens de nachtelijke uren gelegenheid tot rouwbetoon in Westminster Hall waar de queen-mum ligt opgebaard.

Voor Westminster Abbey, waar de rouwdienst zal plaatsvinden, kampeerden in de nacht van maandag op dinsdag honderden mensen om zich te verzekeren van de beste plaatsen om naar de gebeurtenis te kijken.

/NIEUWSBritten bewijzen Queen Mum laatste eer (video)