MADRAS - Een brand in een basisschool in het zuiden van India heeft vrijdag aan misschien wel honderd kinderen het leven gekost. Volgens de politie zijn 77 lichamen geborgen. De brand deed zich voor in de deelstaat Tamil Nadu, in Kumbhakonam.

Bekijk video:
Modem/ Breedband

Het dodental loopt vermoedelijk nog op, want een aantal gewonden verkeert in kritieke toestand. In het lokale ziekenhuis zijn 34 kinderen opgenomen. De schoolkinderen variëren in leeftijd van zes tot dertien jaar.

Een eerste onderzoek heeft uitgewezen dat de brand is veroorzaakt door een open houtoven in de keuken van de school, waar de lunch voor de kinderen werd bereid. De keuken bevindt zich in een deel van de school dat een rieten dak heeft. Daarvandaan sloeg de brand over naar het hoofdgebouw, waar zich het merendeel van de 350 leerlingen bevond.

De kinderen op deze school zijn tussen de zes en dertien jaar. Honderden ouders zijn naar de school gegaan. Volgens een ooggetuige was er paniek en stormen veel ouders ook naar de ziekenhuizen. Mogelijk dat de nauwe toegangsdeur veel kinderen heeft belet naar buiten te ontsnappen.