Bekijk video:
Modem/ Breedband

MADRID - De brandweer van Madrid heeft donderdag zeven uur nodig gehad om een grote brand in het centrum te blussen. Meer dan honderd brandweerlieden bestreden het vuur dat uitbrak in een onderstation van de elektriciteitsmaatschappij Unión Fenosa. Veel brandweerlieden blijven paraat in de nacht van donderdag op vrijdag voor het geval het vuur weer oplaait.

Het getroffen pand stortte gedeeltelijk in, terwijl de vlammen dertig meter hoog reikten. De elektriciteit viel in een deel van Centraal Madrid uit. De politie ontruimde uit voorzorg tal van gebouwen in de omgeving, zoals het ministerie van Onderwijs en het museum El Prado.

Onder de mensen die als gevolg van de hevige brand zonder stroom kwamen te zitten, waren parlementariërs die bijeen waren in het kader van onderzoek naar de terroristische aanslagen van 11 maart in Madrid.

Als gevolg van die bloedige aanslagen, waarbij 190 mensen het leven verloren, ontstond enige paniek in Madrid door de brand in het onderstation. Er werden twee veldhospitaals opgezet, maar uiteindelijk vielen er geen gewonden.