CHAMONIX - Reddingswerkers hebben donderdagochtend in het Franse Chamonix het lichaam van de vermiste Nederlandse bergbeklimmer en zijn gids gevonden. De twee lagen bedolven onder een dik pak sneeuw, meldde de lokale politie.

De 29-jarige Utrechter en zijn 57-jarige gids waren sinds zaterdag vermist op de Mont Blanc. De Utrechter was die dag met een groep op weg naar de hoogste berg van Europa, toen hij op de noordkant van een nevenpiek, de Mont Blanc du Tacul, erg vermoeid raakte. Zijn uit Chamonix afkomstige gids besloot hem terug te brengen naar beneden. Tijdens de afdaling werden de twee overvallen door een lawine.

Moeizaam

De zoektocht naar de bergbeklimmers verliep moeizaam, wegens de slechte weersomstandigheden. Woensdag konden reddingswerkers de actie hervatten, nadat ze zondag hun werk hadden moeten neerleggen. De ANWB Alarmcentrale kon donderdagmiddag nog niet zeggen wanneer het stoffelijk overschot naar Nederland komt.

De bond stuurde eerder al een hulpverlener naar het gebied om de afgereisde familieleden van de vermiste Nederlander bij te staan.