BRUSSEL - Franse psychiaters dachten eind jaren tachtig seriemoordenaar Michel Fourniret nog te kunnen behandelen. De artsen die hem na zijn eerste veroordeling voor verkrachting van minderjarige meisjes onderzochten, omschreven hem als "strafbaar, maar nog te behandelen". Dat meldden donderdag diverse Franstalige Belgische kranten.

Fourniret kreeg in juni 1987 in Frankrijk vijf jaar celstraf voor de verkrachtig van elf meisjes. In oktober van dat jaar kwam hij alweer vrij. Psychiaters zeiden dat een behandeling mogelijk was omdat hij wel "sentimenteel en emotioneel" was.

Fourniret heeft in ondervragingen door Franse rechercheurs begin deze week overigens toegegeven dat hij zes jaar terug ook nog een tiende slachtoffer heeft ontvoerd en verkracht. Naar eigen zeggen heeft hij het meisje van Noordafrikaanse afkomst echter niet vermoord. De ontvoering vond plaats in de omgeving van de Franse stad Sedan.

Justitie in het Belgische Dinant moet zich vrijdag uitspreken over de verdere aanhouding van Fourniret en zijn vrouw Monique Olivier, die medeplichtig zou zijn aan de ontvoeringen van minderjarigen. Fourniret heeft tot op heden al negen moorden toegegeven, onder meer op het Belgische meisje Elisabeth Brichet, dat sinds 1989 werd vermist.