CHAMONIX - Een team van de reddingsdienst in het Franse Chamonix doet woensdag een nieuwe poging om de Nederlandse bergbeklimmer terug te vinden die sinds zaterdag wordt vermist op de Mont Blanc. Dat heeft een woordvoerder van de Franse politie gezegd.

Vanaf 06.00 uur woensdagochtend speurt een team van twaalf reddingswerkers naar de 29-jarige Utrechter en zijn 57-jarige gids. Het is nog onduidelijk of de politie de hele dag voor de zoektocht kan uittrekken. "Dat is afhankelijk van de weersomstandigheden op de berg", aldus de woordvoerder. "Er bestaat nog altijd gevaar voor lawines."

Vermoeid

De Utrechter was zaterdag met een groep op weg naar de hoogste berg van Europa toen hij op de noordkant van een nevenpiek, de Mont Blanc du Tacul, erg vermoeid raakte. Zijn uit Chamonix afkomstige gids besloot hem terug te brengen naar beneden. Tijdens de afdaling zijn de twee overvallen door een lawine.

De reddingsdienst heeft zaterdagavond en de hele zondag naar de twee gezocht. Daarna werd het zoeken tijdelijk stilgelegd in verband met het slechte weer in de bergen. De politie liet al eerder weten weinig hoop te hebben dat de twee nog in leven zijn.

Hulpverlener

De ANWB Alarmcentrale heeft een hulpverlener naar het gebied gestuurd om de afgereisde familieleden van de vermiste Nederlander te begeleiden.