ARNHEM - De 21-jarige man, die verdacht wordt van de moord op pater André Laurier uit Berg en Dal bij Nijmegen, heeft bekend dat hij de pater met messteken om het leven heeft gebracht. De man is dinsdag voor tien dagen in bewaring gesteld door de rechter-commissaris in Arnhem. Dat heeft persofficier van justitie M. van der Mark dinsdag gezegd.

De 21-jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats stak pater Montfortaan Laurier woensdag kort voor middernacht dood. Donderdagmiddag hield de politie hem aan in een leegstaand restaurant in Berg en Dal. Laurier wordt woensdag in Den Haag begraven.

Woordenwisseling

Aan de fatale steekpartij ging volgens huisgenoten van de -jarige pater een woordenwisseling vooraf. Wat zich precies heeft afgespeeld, is volgens Justitie nog niet duidelijk.

Laurier ving de jongeman enige tijd op in een bijgebouw van het klooster van de Montfortanen in Berg en Dal. Een week voordat de -jarige verdachte hem doodstak, had Laurier nog bij de rechtbank in Arnhem tegen een vrijheidsstraf voor de man gepleit. De -jarige stond bekend als een veelpleger, maar Laurier dacht dat hij hem op het goede pad kon houden.